Escape Room Fort Isabella

Wij ontvangen u in het hotel met koffie, thee en een Vughtse lekkernij. Vervolgens vertrekt u per fietstrein of tandem fiets naar de prachtige historische locatie Fort Isabella. In het fort, gedateerd uit 1617, kunt u nu dé sensatie van dit moment beleven: een EscapeRoom! Door het oplossen van lastige raadsels, uitdagende puzzels, verborgen aanwijzingen en andere slimmigheidjes dienen groepen binnen 60 minuten zien te ontsnappen uit de mysterieuze ruimte. Het team dient, naast een goede samenwerking, stressbestendig, vindingrijk, kritisch en creatief te werk te gaan om de code binnen de tijd te kraken.

Uiteraard worden jullie goed verzorgd op pad gestuurd met een fietsroute en poncho's bij slecht weer.

U heeft de keuze uit de volgende Escape Rooms:

1# La Casa de Isabella

Isabella is de speelse en mysterieuze dochter van de Spaanse koning en daarmee landvoogdes van De Zuidelijke Nederlanden in de 17e eeuw. Door in de huid te kruipen van de strijdbare Nederlanders komen jullie per ongeluk in haar kamer terecht, gevuld met hemelbed, een bad op gouden pootjes, gouden banken en zelfs een piano.

Gedurende het spel blijkt Isabella een geheime liefde te hebben en minder trouw aan haar land en oude liefdes dan in eerste instantie lijkt. De Spanjaarden zijn niet gediend van deze smerige spelletjes en pakken Isabella en iedereen in haar kamer het liefst zo snel mogelijk op. Zaak dus om Isabella te redden en je zo snel mogelijk uit de voeten te maken...


 

2# 1629: de bevrijding van Den Bosch

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog was 's-Hertogenbosch, ook wel "De Moerasdraak" genoemd, in Spaanse handen en was zij de belangrijkste handelsstad van het zuiden. Logischerwijs werd zo'n belangrijke stad zwaar bewaakt. Echter ontdekken de Nederlanders een zwakke plek in dit verdedigingsbolwerk: Fort Isabella. Door het veroveren ervan trachtten zij De Moerasdraak te temmen.

Gedurende het spel doorlopen jullie, als Nederlandse soldaten, verschillende fases in het beleg van 's-Hertogenbosch. In een spannende strijd probeert men de stad, binnen het uur, weer in Nederlandse handen te krijgen. Eerst smeedt men in de Regentenkamer een aanvalsplan, waarna Fort Isabella moet worden veroverd op het slagveld en het kanon moet worden gedraaid...

Programma

13:30 – 14:30 uur
Ontvangst bij Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch – Vught met koffie, thee en een Vughtenaartje.

14:30 - 15:00 uur
Vertrek richting Fort Isabella per fietstrein of tandem fiets. U mag voorafgaand zelf kiezen met welk vervoersmiddel u op stap wilt.

15:00 – 16:30 uur
Escape Room Fort Isabella. 1 consumptie (koffie, thee of fris) is inbegrepen.

16.30 - 17:00 uur
Vertrek naar het hotel per fietstrein of tandem fiets.

17:00 – 18:00 uur
Borrel op het sfeervolle terras of in de gezellige Pianobar.

18.00 uur Wij serveren een heerlijk 3-gangen diner/buffet.

Gezelschap van meer dan 16 personen?

Onderstaand treft u ons aanbod aanvullende activiteiten op het terrein van Fort Isabella waarmee het ook mogelijk is om voor grote groepen een dag op maat samen te stellen.

De Escape Room heeft een capaciteit van 2 kamers voor 8 personen. Wanneer u met meer personen bent zorgen wij voor een roulerend programma met als aanvullende activiteiten bijvoorbeeld:

  • Rondleiding Isabella Kazerne
  • Graffiti Workshop
  • Workshop Brabantse Worstenbroodjes maken
  • Boks Workshop
  • Kookworkshop
  • Koffieworkshop
  • Afrikaanse Djembé
  • Wijnproeverij

Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden en tarieven.

Bekijk ook onze overnachtingsmogelijkheden Vraag naar de scherpe tarieven!

minimaal 8
hele jaar (op maandag gesloten)
€ 55,00 per persoon en € 35,00 boekingkosten