Nationaal Monument Kamp Vught

Het arrangement start met een heerlijke lunch in het hotel. Vervolgens vertrekt u met een tandem fiets door de prachtige Vughtse Heide naar Nationaal Monument Kamp Vught. Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en het door Duitsland geannexeerde gebied. De SS had behoefte aan ruimte omdat de doorgangskampen in Amersfoort en Westerbork de toenemende stroom gevangenen niet meer konden verwerken. In 1942 werd begonnen met de bouw van Konzentrationslager Herzogenbusch, zoals Kamp Vught officieel heette. Als afsluiting komt u terug naar het hotel voor een 3-gangen diner/buffet.

Uiteraard worden jullie goed verzorgd op pad gestuurd met een fietsroute en poncho's bij slecht weer.

Programma

12:30 - 13:30 uur
Ontvangst bij Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch - Vught met een heerlijke lunch. Hierbij is koffie, thee, melk en jus d'orange inbegrepen.

13:30 - 14:30 uur
Per tandem fiets maakt u een prachtige tocht door de Vughtse heide. U komt o.a. langs de Vughtse
Heide en de Ijzeren Man.

14:30 - 17:00 uur
Op uw route bezoekt u het Nationaal Monument Kamp Vught. Onder leiding van een ervaren gids bezoekt u het voormalig SS-concentratiekamp. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid Barak 1B bezoeken. Daarna fietst u terug naar Hotel ’s-Hertogenbosch- Vught.

17:00 - 18:00 uur
Gelegenheid tot naborrelen in onze sfeervolle Pianobar.

18:00 - 21:00 uur
Aanvang 3-gangen diner/buffet.

Bekijk ook onze overnachtingsmogelijkheden Vraag naar de scherpe tarieven!

minimaal 12 betalende personen
hele jaar (m.u.v. feestdagen, van oktober t/m maart is Kamp Vught op maandag gesloten)
€63,50 p.p. en eenmalig €35,00 boekingskosten